Οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 14958/14.04.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στη δημοτική κοινότητα Χορτιάτη νομού Θεσσαλονίκης. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι σημαντικά, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Συγκεκριμένα, στο Ασβεστοχώρι λειτουργούν στον ίδιο χώρο 2 δημοτικά σχολεία. Οι μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε αίθουσες προκάτ στο χώρο του πάρκου και σε μισθωμένα καταστήματα. Ο προαύλιος χώρος είναι δυναμικότητας 100 παιδιών, αλλά στα διαλείμματα γεμίζει με πάνω από 300 παιδιά.

Οι εργασίες για την ανέγερση νέου λυκείου στην περιοχή έχουν διακοπεί, με συνέπεια να καθυστερεί η απελευθέρωση χώρου και αιθουσών διδασκαλίας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τα υπόλοιπα σχολεία. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν, βλέποντας τις συνθήκες διδασκαλίας που επικρατούν. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα χρηματοδότησης που υπάρχει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι σχολικές επιτροπές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να επιτελέσουν το έργο τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σχολικής στέγης στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου λυκείου;

Απάντηση Υπουργείου